Kriza zbog koronavirusa
39

Predsjednik UEFA-e: U nogometu više ništa neće biti isto

K. H.
Aleksander Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Aleksander Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je da nogomet neće biti isti nakon pandemije koronavirusa te je također otkrio da je još uvijek nemoguće pričati o tačnim datumima kada i da li će se prvenstva nastaviti.

Čeferin je rekao da mnogi ljudi zaboravljaju kako su države te koje trebaju dozvoliti timovima prvo da treniraju, a tek nakon toga da se prvenstva počnu održavati.

"Mnogi koji nude razne opcije zaboravljaju da su sve to prazne priče do onog trenutka dok ne budemo znali kada će države dozvoliti klubovima da se nastavi s treninzima, a posebno kada će biti moguće igrati s publikom ili bez nje", rekao je Čeferin.

Dalje, on je rekao da će UEFA 87 posto raspoloživih sredstava kroz projekte uložiti u nogomet kako bi se pomoglo u prevazilaženju krize.

"Svima nam je jasno da ništa više u svijetu, pa ni u nogometu, neće biti isto nakon ove pandemije", kazao je predsjednik UEFA-e.

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) zakazala je videokonferenciju s predstavnicima svojih članica za srijedu kada se očekuje da iznesu eventualne opcije o nastavku prvenstva.