Različite uloge
167

Predsjednik Rome: Džeko je postigao 39 golova i nismo ovisili o Salahu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Rome James Pallotta u razgovoru za engleske medije još jednom je rekao razlog zbog kojeg je Salah napustio Rim, a dodao je da njegova uloga u Liverpoolu nije ista kao ona koju je imao u Romi.

Salah je u ovoj sezoni postigao 41 pogodak u svim takmičenjima, a nedavno je dobio i nagradu za najboljeg igrača Premiershipa u ovoj sezoni. Kada se vrati u prošlost, Pallota smatra da je prodaja Salaha bila neminovna.

"Kada iz ove perspektive pogledate na taj transfer, onda svi misle da je to bila bagatela prodaja. Monchi nije kriv jer je Salah želio napustiti klub. Imao je jednu godinu ugovora i odlučili smo ga prodati jer na kraju ne bismo dobili nikakvu odštetu. Iskreno, iznenađen sam njegovim igrama ove godine i načinom na koji se uklopio u ekipu Liverpoola", rekao je Pallota.

Nakon toga, on je rekao da Salah nije bio najopasniji igrač Rome i da je Edin Džeko u prošloj sezoni postigao 39 pogodaka.

"Prošla i ova sezona se ne mogu porediti kada je riječ o Salahu. Kod nas je imao drugu ulogu u timu, mi smo imali Edina Džeku koji je postigao 39 golova i nismo ovisili samo o Salahu, kao što je to sada slučaj u Liverpoolu", završio je predsjednik Rome.

Susret između Liverpoola i Rome igra se večeras od 20:45.