Ne žali novac
408

Predsjednik Rome donirao 230.000 eura za popravak fontane u koju je skočio

Klix.ba
Virginia Raggi i James Pallotta (Foto: EPA-EFE)
Virginia Raggi i James Pallotta (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Rome James Pallotta donirao je 230.000 eura za popravak fontane u koju je skočio nakon pobjede Rome nad Barcelonom i plasmana u polufinale Lige prvaka.

Pallotta je bio presretan nakon što je Roma napravila čudo te pobjedom nad Barcelonom rezultatom 3:0 osigurala plasman u polufinale Lige prvaka. Slavlje je trajalo do ranih jutarnjih sati, a Pallotta je između ostalog skočio i u jednu od gradskih fontana.

Danas se predsjednik Rome sastao s gradonačelnicom Rima Virginijom Raggi kako bi razgovarali o onovom stadionu, ali je i iznenadio jednim velikodušnim potezom.

"Želim se zahvaliti gradonačelnici na zasluženoj kazni od 450 eura zbog skoka u fontanu. Ponijelo me je uzbuđenje, bila je to sjajna noć za sve nas u Rimu. Ne želim ohrabrivati druge ljude da skaču u fontane osim ako ih ne žele popraviti. Odlučio sam da bi donacija od 230.000 eura za popravak fontane bila sjajan gest", izjavio je Pallotta.

Potom se osvrnuo na sinoćnju pobjedu nad Barcelonom.

"Bio sam veoma sretan, direktor Mauro Baldissoni vam može reći da sam nakon žrijeba rekao da je dobar za nas. Znao sam da će gotovo svi vjerovati da ćemo izgubiti, tako da u suštini nismo imali šta izgubiti. Zbog toga sam smatra da imamo veliku šansu. Ono što smo uradili protiv Barcelone je pokazatelj kakav je naš tim. Odigrali smo nevjerovatno 94 minute, nije baš da smo samo imali sreće. Ne zanima me s kim ćemo igrati u polufinalu, jer se sa svima možemo nadigravati", završio je Pallotta.