Dobit ćemo prvaka
17

Predsjednik NS Italije objasnio najrealniji scenarij za završetak sezone u Seriji A

E. B.
Sezona u italijanskoj Seriji A će biti završena i dobit ćemo sigurno prvaka Italije, poručio je predsjednik Nogometnog saveza Italige (FIGC) Gabriele Gravina.

Takmičenje u Seriji A je prekinuto zbog straha od širenja koronavirusa do 3. aprila i ljubitelji nogometa se s pravom pribojavaju da će ova sezona otići u nepovrat.

No, Gravina je izjavio kako će sezona biti privedena kraju, a predložio je da se, ukoliko se uslovi u što skorijem vremenskom roku ne poboljšaju, igra play-off.

Tako bi četiri najbojle ekipe igrale doigravanje za prvaka, dok bi posljednje četiri ekipe na tabeli igrale za opstanak u ligi.

"Ako se prvenstvo nastavi 3. aprila, imamo dovoljno vremena da se utakmice odigraju do planiranog završetka lige. Ukoliko odluka o zabrani utakmica ostane na snazi i iza 3. aprila, moj prijedlog je da se igra play-off i play-out. FIGC bi potom odlučio ko će nastupati u Evropskoj ligi", rekao je predsjednik FIGC-a.

Prva četiri mjesta trenutno zauzimaju Juventus, Lazio, Inter i Atalanta, dok su posljednje četiri ekipe Lecce, Genoa, SPAL i Brescia.