Vladina odluka
17

Predsjednik Lazija ogorčen pravilom: Džeko i Imobbile će morati trčati rimskim parkovima

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Lazija Claudio Lotito ogorčen je zbog, kako kaže, nelogičnog pravila zbog kojeg će Ciro Immobile i Edin Džeko morati trčkarati u parku Villa Borghese jer im je zabranjen pristup trening centrim.

Vladinu odluku oštro su kritikovali igrači, treneri i klubovi, jer dok većina građana može trčati na otvorenom od 4. maja, profesionalni sportisti u timskim sportovima ne mogu ući na terene prije 18. maja.

"Sa sigurnošću znamo da ovaj koronavirus neće brzo nestati pa ćemo morati naučiti živjeti s tim. Važno je navesti ljude da shvate važnost koju nogomet ima u društvu. Ako se nogomet ne nastavi, imat ćemo ozbiljnu, nepopravljivu štetu u vrijednosti stotina i stotina miliona", rekao je Lotito za TG2.

On smatra kako je vladina naredba nelogična.

"Neko ko se takmiči u pojedinačnom sportu može trenirati u centru, a igrač u timskom sportu uopšte ne može trenirati. Na kraju ćemo vidjeti Ciru Imobbilea i Edina Džeku kako trče u parku Villa Borghese, Lorenza Insignea uz rivu u Napulju. Apsurdno je", dodao je Lotito.

Na kraju se osvrnuo na nastavak prvenstva.

"Osim trenutne pozicije Lazija na tabeli, uvijek sam želio pokušavati izbjeći nepopravljivu štetu nogometnom sistemu, uzimajući u obzir navijače i industriju", poručio je.