Nepoznat iznos
3

Predsjednik Lazija navodno odbio "nepristojnu ponudu" za Milinković-Savića

Klix.ba
Sergej Milinković-Savić (Foto: EPA-EFE)
Sergej Milinković-Savić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Lazija Claudio Lotito otkrio je talijanskim medijima da je u finišu ljetnog prijelaznog roka odbio nepristojnu ponudu za Srbijanca Sergeja Milinković-Savića.

Lotito je kazao da je dao obećanje treneru Simoneu Inzaghiju da neće prodati SMS-a, a kada je dobio "nepristojnu ponudu", klub nije imao vremena da pronađe zamjenu za ovog veznog igrača, zbog čega je ponuda odbijena.

"Dao sam obećanje Inzaghiju da neću prodati Sergeja ovog ljeta. To nisam učinio iako sam dobio nepristojnu ponudu u završnici prijelaznog roka. Nismo imali vremena da mu dovedemo zamjenu", kazao je Lotito.

Nakon toga, on je otkrio da nijedan klub iz Italije ne bi odbio takvu ponudu, ali da voli izazove i da ništa ne radi zbog novca.

"Ne mogu reći iznos, ali je to bila nepristojna ponuda koju nijedan klub iz Italije ne bi odbio. Ja ne radim zbog novca, volim izazove i vidjet ćemo da li sam bio u pravu", kazao je predsjednik Lazija.

Nebesko-plavi su za vikend poraženi od Rome rezultatom 3:1 i nakon sedam odigranih utakmica nalaze se na šestoj poziciji sa 12 osvojenih bodova.