Nogomet
2

Predsjednik Lazija Lotito potvrdio pregovore s Van Gaalom

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: Arhiv/AFP)
Louis van Gaal (Foto: Arhiv/AFP)
Talijanska La Gazzetta dello Sport piše da je predsjednik rimskog Lazija, Claudio Lotito, potvrdio kako klub trenutno pregovara sa 60-godišnjim Holanđaninom Louisom van Gaalom.

Dosadašnji trener Edy Reja, koji je u Lazio došao iz splitskog Hajduka, definitivno je, nakon trećeg puta, ispunio najave, odnosno, napustio trenersku poziciju kluba koji je ove sezone u Seriji A zauzeo četvrto mjesto, te mu je za dlaku pobjeglo igranje kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka iduće sezone.

Van Gaal nikada nije bio blizu rada u talijanskoj Seriji A tokom karijere. Najduži period je proveo u Ajaxu, kojeg je trenirao od 1991. do 1997. godine, prije čega je bio i pomoćnik u amsterdamskom klubu. Poslije je otišao u Barcelonu, a bio je još i selektor Holandije, te trener AZ Alkmaara i Bayerna (posljednji posao koji je obavljao).

Ipak, Van Gaal nije jedini s kojim Lazio pregovara u ovom trenutku. Na listi želja su još dvojica: Turčin Fatih Terim, te francuski strateg Didier Deschamps, ali se sve glasnije spominje i ime Roberta Di Mattea ako mu vlasnik Chelseaja Roman Abramovič okrene leđa. Od 1993. do 1996. godine je Di Matteo nosio "nebesko-plavi" Lazijev dres kao igrač.