Zbog koronavirusa
16

Predsjednik La Lige: Ispred nas je važna sedmica u kojoj će biti puno važnih odluka

K. H.
Javier Tebas (Foto: EPA-EFE)
Javier Tebas (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik La Lige Javier Tebas kazao je da se evropski nogomet nalazi pred nizom važnih odluka te da je moguć scenario u kojem se šampionati neće odigrati do kraja.

On je u intervjuu za AS istakao da u komunikaciji s kolegama iz Italije i Njemačke pokušavaju napraviti kalendar do kraja sezone, ali da će to biti jako teško i da je u pitanju vrlo ozbiljan posao usljed rapidnog širenja koronavirusa u Evropi.

"Čitav vikend smo u razgovoru s evropskim institucijama i predsjednicima španskih klubova. Veoma važna sedmica je ispred nas. U kontaktu sam s kolegama iz Italije i Njemačke i pokušavamo riješiti kalendar takmičenja, ali to je jako ozbiljan posao", kazao je on.

Dalje, Tebas je rekao da će naredna sedmica u Evropi biti puna važnih odluka, a podsjećamo, UEFA je za utorak zakazala sastanak na kojem će biti poznata sudbina nogometa na Starom kontinentu.

"Ono s čim se sad suočavamo sigurno će okončati takmičenja u Evropi. Čeka nas sedmica puna važnih odluka u Evropi, a kako je ostalo još blizu 25 posto takmičenja, morat ćemo revidirati čitav budžet ukoliko se sezona okonča prije kraja", istakao je prvi čovjek La Lige.

Barcelona je trenutno lider La Lige sa 58 osvojenih bodova, dva više od Real Madrida, dok su u zoni ispadanja Mallorca, Leganes i Espanyol.