Traži ujedinjenje
11

Predsjednik kluba iz Serije A istrajan: Želim prekid sezone, bez navijača nema smisla

K. H.
Massimo Ferrero (Foto: EPA-EFE)
Massimo Ferrero (Foto: EPA-EFE)
Vlasnik Sampdorije Massimo Ferrero smatra da svi klubovi trebaju biti ujedinjeni u vezi s prekidanjem Serije A usljed širenja koronavirusa, čime je veliki broj ljudskih života doveden u pitanje.

On je rekao da nema smisla nastaviti takmičenje bez navijača, a podvukao je to da posebno na svom stadionu želi vidjeti i čuti navijače. Bez toga, on smatra, nogomet nema smisla i oštro se protivi nastavljanju prvenstva.

Također, pozvao je sve druge klubove da budu ujedinjeni u takvom stavu.

"Trebamo se svi ujediniti u vezi s odlukom da se prvenstvo mora odmah prekinuti. Kakvi su to mečevi bez navijača? Boli me kada je tišina na stadionu, želim da se igra samo ako će na našem prelijepom stadionu ponovo biti naših divnih navijača koje želim čuti kako pjevaju i udaraju u svoje bubnjeve", kaže Massimo Ferrero.

Ferrero očigledno ne računa na to da je najvećim italijanskim klubovima pritisak zbog igranja u Evropi, ove i sljedeće godine, te da bi veliki gubici nastali upravo ako u Italiji donesu ovakvu odluku.

Pominje se da bi Serija A mogla biti nastavljena krajem maja ili početkom juna, a da se tokom šest sedmica odigra preostalih 13 kola.