Dolaze bolji dani
11

Predsjednik FK Željezničar: Dva investitora su se javila, nadamo se saradnji od početka 2022. godine

E. B.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Nazif Hasanbegović je na današnjoj konferenciji za medije govorio o brojnim temama koje interesuju navijače kluba s Grbavice.

Hasanbegović je istakao da je ponosan zbog proslave stogodišnjice kluba.

"Sanjali smo da imamo ovakav jedan praznik koji je obilježen zahvaljujući navijačima. I ja sam, prije svega, navijač. Želim da svaku utakmicu idemo na pobjedu i ne odričemo se toga da želimo titulu. Ali kada pogledamo, nema daljnjih nepoznanica. U ovom trenutku mi ne moramo ništa, osim boriti se za čast i dres", poručio je Hasanbegović.

Kako kaže Hasanbegović, u Željezničaru su trenutno sposobni ljudi, ali su finansijski problemi itekako veliki.

"Svjesni smo da postoji veliki broj obaveza iz ranijeg perioda, kao i veliki broj opasnosti koje vrebaju iza ugla. Mi nijednog trenutka nismo negirali svoje obaveze, ali pokušavamo dogovoriti reprograme s najvećim dobavljačima. Nailazimo na razumijevanje svih da nam omoguće da svoje obaveze ispunimo u dužem roku. Razumijemo da drugi dobavljači žele svoj novac, ali u novom periodu nema novih tužbi i pokušavamo sve riješiti", poručuje predsjednik Plavih.

"U ovom periodu, kada isplaćujemo plate igračima, plaćamo i dijelove dugova iz prošle sezone. Napisani su reprogrami, ali konkretno se isplaćuje dio primanja. Skoro 40 posto nam je manji budžet za prvi tim u odnosu na prošlu sezonu", dodaje on.

Kako je istakao Hasanbegović, potencijalni investitori su se javili za ulazak u klub.

"Sužavamo krug potencijalnih investitora, dva su veoma ozbiljna i najkasnije do 2022. godine se nadam da ćemo imati partnera. Mi pravimo četverogodišnju strategiju. Strpljenje je nešto što trebamo imati. Imamo kvalitetne ljude oko kluba, tako kad investitor donese svoju odluku, najvažnije je osigurati vrijednost našeg imena. Sto godina je iza nas i ne smijemo gubiti na vrijednosti. Pokušat ćemo sve ubrzati", kaže predsjednik Želje.

Hasanbegović je govorio i o situaciji sa Semirom Štilićem.

"Najveći broj razgovora sa Štilićem sam ja imao. Sentimentalan sam i iskren prema njemu. Jedan dan smo blizu dogovora, a drugi dan daleko. Moramo napraviti dogovore koji će učiniti sretnim i Semira i klub i onda ga staviti u trenažni proces. Ponuđen mu je ugovor i čekamo da vidimo hoće li da potpiše ili ne. Sve je precizno napisano. Ne bi bio oštećen nikako i ne želim prejudicirati odgovor", rekao je Hasanbegović.