Nogomet
0

Predsjednik FIGC-a zaprijetio prekidom prvenstva

FENA
Predsjednik Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) Luca Pancalli upozorio je da bi mogao prekinuti redovno igranje u italijanskim ligama ako se nasilje na terenu i oko njega nastavi.

"Pod uzbunom smo. Spreman sam poduzeti drastične mjere kako bih zaštitio sudije i dostojanstvo nogometa", izjavio je Pancalli.

"Nadam se da ćemo, uz pomoć trenera, igrača i sudija, ali i istinskih navijača i ljubitelja nogometa na stadionima, vratiti sportsku klimu i vjeru u nogomet, kako bismo izbjegli prekidanje prvenstva", dodao je predsjednik FIGC.

Razlog ovakve reakcije je sve više nasilja na i oko nogometnih stadiona, zbog čega su ovog vikenda prekinute dvije utakmice u nižim italijanskim ligama.

Ermanno Licursi, 40-godišnji funkcioner amaterskog kluba Sammartinesea, poginuo je nakon što je, pokušavajući razdvojiti igrače i navijače krajem utakmice protiv lokalnih rivala Cancallesea, dobio udarac koji je za njega bio smrtonosan.

U Firenci, navijač Livorna je "zaradio" 20 šavova na glavi, kad su ga navijači Fiorentine napali i brutalno pretukli uoči utakmice. U Bergamu, policija se sukobila sa stotinjak navijača Atalante dok su pokušavali napasti autobuse koji su prevozili navijače gostujuće Catanije.

Utakmica Serije D između Genzana i Normanna prekinuta je početkom drugog poluvremena, kad je linijski sudija pogođen bubnjem bačenim s tribina.