Stiže promjena
156

Predsjednik FIFA-e podržao Wengerovu revolucionarnu ideju o ofsajdu

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) Gianni Infantino u današnjem razgovoru za Sky Sports podržao je ideju legendarnog Arsenea Wengera o velikoj promjeni pravila o ofsajdu.

"Podržavam raspravu o ofsajdu, ali i ideju gospodina Wengera. To je problem koji svi moramo puno bolje razumjeti kako bismo unaprijedili nogomet", rekao je Infantino.

Podsjetimo, nogometaš je u ofsajdu ukoliko je u trenutku upućivanja lopte dio tijela kojim može postići pogodak bliži gol-liniji od pretposljednjeg protivničkog igrača.

Wenger, koji je šef FIFA-inog odjela za globalni razvoj nogometa, želi ukinuti to pravilo jer se golovi poništavaju zbog milimetarskog ofsajda.

Wengerova ideja je da se ofsajd neće dosuditi ukoliko je samo jedan dio tijela kojim se može postići pogodak u liniji s predzadnjim igračem i to bi bilo neovisno o tome ako su ostali dijelovi tijela napadača ispred.

Igrač će, prema Wengerovom prijedlogu, biti u ofsajdu tek kad je cijelo njegovo tijelo ispred predzadnjeg igrača ekipe koja se brani.