Izazvao potres
0

Predsjednik Fenera povukao radikalan potez nakon nereda, najavio i istupanje iz lige

N. M.
Turska bruji o neredima na utakmici Trabzona i Fenera (Foto: EPA-EFE)
Turska bruji o neredima na utakmici Trabzona i Fenera (Foto: EPA-EFE)
Užasnim scenama svjedočili smo u nedjelju navečer na meču turske nogometne Superlige, kada su navijači Trabzonspora utrčali na teren i napali igrače Fenerbahčea.
Sve se odigralo poslije utakmice i pobjede Fenera od 3:2 na ovom gostovanju, a stotine navijača utrčale su na teren i krenule na Džeku, Krunića i društvo.

Dan poslije velikih nereda oglasio se predsjednik Fenerbahčea Ali Koc, koji je izjavom izazvao potres u Turskoj jer je najavio moguće istupanje kluba iz lige i odlazak u najniži rang.

Koc je danas napravio radikalan potez i podnio ostavku na mjesto predsjednika Udruženja klubova i poslao oštru poruku.

"Dao sam ostavku na poziciju presjednika Udruženja klubova. Od sada će Fenerbahce sam odlučivati o svojoj sudbini. Od danas prekidamo veze. Ako treba otići ćemo u niži rang. Kada donesete ovakvu odluku izbacivanje u niži rang je odmah u opticaju. Bolje je umrijeti jedan dan, nego umirati svaki dan. Ako treba igrat ćemo sezonu i otići", kazao je Koc.

Scenarij u kojem Fener istupa iz Superlige zaista je teško i zamisliti, a nema sumnje da bi to značilo i odlazak svih zvijezda iz kluba, uključujući i Džeku i Krunića.

Ovakva dramatična izjava predsjednika Džekinog i Krunićevog kluba dolazi usred velike borbe za titulu između Fenera i Galatasaraya.

Galatasaray trenutno ima dva boda više od ljutog rivala, a do kraja sezone ostalo je 8 kola.