Nogomet
0

Predsjednik Crvene zvezde pred sudom zbog poziva na nasilje

Totalsport
Srpski javni tužilac Slobodan Radovanović podnio je u petak zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvene zvezde i njezina predsjednika Vladana Lukića.

Prvi čovjek beogradskog nogometnog kluba se na utakmici u Novom Pazaru pojavio u majici na kojoj su ispisani stihovi navijačke pjesme u kojoj se poziva na nasilje.

Zbog toga je Radovanović predložio i da se Lukiću zabrani obavljanje dužnosti predsjednika kluba, dodavši kako se nada da će sudac u ovom slučaju donijeti presudu koja će biti jasna poruka da se država bori protiv nasilja.

Lukić je na sebi imao majicu s riječima "Dok se zemlja oko sunca kreće...". Problem je, međutim, što nastavak te pjesme glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće, zveče štangle, palice i lanci, evo idu Zvezdini luđaci".

  • Osim što sam predsjednik kluba, ja sam i njegov navijač, kao i svi koji rade u Crvenoj zvezdi. Vodstvo kluba gleda svaku utakmicu u crveno-bijelim obilježjima. Posebno smo željeli podržati igrače u Novom Pazaru da znaju da, i kada nema navijača na tribinama, uvijek postoji netko tko je uz njih. To je jedino značenje majice koju sam nosio, a svatko neka je tumači prema svojoj savjesti - rekao je Lukić.

Srbija je krenula u oštru borbu protiv nasilja nakon što su u rujnu u Beogradu navijači Partizana pretukli navijača Toulousea Bricea Tatona koji je nekoliko dana kasnije preminuo od nanesenih ozljeda.