|

Predsjednik Cagliarija: Gadi mi se način na koji je Juventus "pobijedio"

Predsjednik Cagliarija: Gadi mi se način na koji je Juventus "pobijedio"
3
T
Totalsport
22.12.2012. u 09:09
19
komentara
3

dijeljenja
Predsjednik Cagliarija: Gadi mi se način na koji je Juventus "pobijedio" Massimo Cellino
Nakon što je njegova ekipa u posljednjih 15 minuta susreta 18. kola prve italijanske nogometne lige protiv Cagliarija preokrenula 0-1 u 3-1, trener Juventusa Antonio Conte bio je izuzetno ponosan na svoje momke.
"Juve je još jednom dokazao koliko je psihički jaka ekipa. Presretan sam što je pod mojim vodstvom toliko sjajnih igrača u klubu", rekao je italijanski strateg koji se tek nedavno vratio na trenersku klubu nakon četveromjesečne suspenzije.

"Moramo nastaviti igrati u istom ritmu i dalje. Ukoliko razvijemo "ubilački instinkt" kao na kraju današnje utakmice, postići ćemo velike stvari", zaključio je Conte.

No, s druge strane predsjednik Cagliarija, koji je kao domaćin Juventus ugostio u Parmi (780 kilometara udaljen grad od Cagliarija) zbog izostanka sigurnosnih papira za novoizgrađeni stadion, Massimo Cellino bio je ogorčen na način na koji su se razvijale stvari u posljednjih 48 sati.

"Zbunjen sam Juventusovim ponašanje. Bio sam zbunjen prije utakmice, za vrijeme utakmice i sada sam nakon utakmice zbunjen. Kada god su oni nešto tražili od nas, mi smo im udovoljili, a ovoga puta su oni nas odbili. Napravio sam sve što je bilo u mojoj moći da dobijem sigurnosne papire za stadion, na koji, uostalom, ni Napoli ni Bologna nisu imali pritužbi. No, Juventus je tražio da ne igra tamo pa smo morali potražiti novu lokaciju", rekao je Cellino nakon susreta.

"Imali smo svega 48 sati da se organiziramo za susret u Parmi, koja je Juventusu odmah "iza ugla". Oni su danas dobili utakmicu na nesportski način i to je jasno svakome ko je upućen u ono što se sve događalo. Mislio sam da se nogomet u ovoj državi promijenio, ali čini se da ipak nikada neće. Gadi mi se sve ovo", zaključio je frustrirani predsjednik Cagliarija.

Juventus je pobjedom povećao svoju prednost na vrhu prevenstvene tabele, barem privremeno, na 10 bodova ispred Intera, odnosno 11 ispred Lazija.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...