|

Predsjednik Bayerna najavljuje "novi svijet nogometa" nakon koronavirusa

Predsjednik Bayerna najavljuje "novi svijet nogometa" nakon koronavirusa
10
K. H.
26.3.2020. u 10:09
14
komentara
10

dijeljenja
Predsjednik Bayerna najavljuje "novi svijet nogometa" nakon koronavirusa Uli Hoeness (Foto: EPA-EFE)
Počasni predsjednik Bayerna Ulrich Uli Hoeness otkrio je svoju teoriju kako će se pandemija koronavirusa odraziti na nogomet ukoliko i kada se prvenstva nastave, a on je rekao da nas gotovo izvjesno očekuje "novi svijet nogometa" kada se igrači vrate na teren.
Hoeness je u razgovoru za Kicker prvobitno pohvalio njemačku vlast zbog sjajnog posla koji radi usljed širenja koronavirusa te je još jednom napomenuo da svi građani Njemačke, ali i drugih država, moraju poštovati naredbe stučnjaka.

"Njemačka vlast radi zaista sjajan posao. Ovo je vrijeme kada moramo živjeti u solidarnosti, a ne da samo pričamo o tome, jer su u pitanju ljudski životi i apsolutno svi trebamo da se pridržavamo donesenih pravila i preporuka stručnih ljudi", rekao je Hoeness.

Nakon toga je rekao da klubovi ne bi trebali imati finansijske probleme ukoliko se nogomet nastavi bez prisustva publike, kazavši da će klubovi svejedno imati prihode od TV prava.


"Utakmice bez publike bi također garantovale zaradu od TV prava i ukoliko to bude funkcionisalo, ne bi trebalo biti novčanih problema kada je riječ o ovoj sezoni. Ukoliko se nogomet ne nastavi do Božića, onda je čitava liga ugrožena, ali još uvijek je teško govoriti o tome i ko god pokušava prognozirati novi termin nastavka takmičenja, mislim da nije ozbiljan", istakao je počasni predsjednik Bayerna te nastavio:

"Čitava ova situacija u kojoj se svijet našao mogla bi promijeniti koordinate nogometa, a opet, iako je teško tvrditi epilog svega, ne mogu zamisliti transfere preko 100 miliona eura u skorijoj budućnosti. Sigurno će cijene transfera pasti i naredne dvije ili tri godine teško će se vratiti na nivo na kojem je to bilo, posebno iz razloga jer su pogođene sve države. Na kraju, mogu reći da ćemo gotovo sigurno dobiti novi nogometni svijet", završio je Hoeness.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...