Susret u hotelu
36

Predsjednik Barcelone u Torinu pregovarao s menadžerom dvije megazvijezde

N. K.
Mino Raiola i Joan Laporta (Foto: Twitter)
Mino Raiola i Joan Laporta (Foto: Twitter)
Novu rundu glasina uoči predstojećeg zimskog prijelaznog roka zakotrljao je sinoć dobro informisani Fabrizio Romano koji je saznao za susret Barceloninog predsjednika Joana Laporte i menadžera Mina Raiole.

Naime, stari prijatelji su se našli u hotelu u Torinu gdje je Laporta stigao zbog dodjele nagrade Golden Boy, koju je osvojio Barcin 19-godišnjak Pedri.

Tema razgovora bila i bliža budućnost katalonskog kluba kojem hitno trebaju pojačanja, a Raiola je menadžer dvije velike Barcine želje - Paula Pogbe i Erlinga Haalanda.

"Odnos Laporte i Raiole sjajan je već godinama. Haalanda, Pogbu i ostale talente treba držati na oku", objavio je Romano.

Pogbi za šest mjeseci istječe ugovor s Manchester Unitedom, a sam je u intervjuima govorio da voli gledati Barcelonu i njenu "prekrasnu igru".

S druge strane, Haaland je na izlaznim vratima Dortmunda, ali je pitanje može li Barcelona izdvojiti 80 miliona eura koliko je odštetna klauzula 21-godišnjeg napadača.

Raiola je ranije u izjavi za Sport1 najavio da je velika šansa da će Haaland narednog ljeta napraviti transfer te da su, kako kaže, zainteresovani su Bayern, Real, Manchester City i upravo Barcelona.