Oglasio se na Twitteru
4

Predsjednik Barcelone ponosan na igrače uprkos ispadanju iz Kupa Kralja

K. H.
Lionel Messi u trenutku kada je Barcelona primila pogodak (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi u trenutku kada je Barcelona primila pogodak (Foto: EPA-EFE)
Kriza u Barceloni o kojoj se sve glasnije posljednjih dana priča eskalirala je porazom ovog kluba od Athletic Bilbaoa u četvrtfinalu Kupa Kralja čime su završili nastup u ovom takmičenju, a bez obzira na poraz predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu pohvalio je svoje igrače.
Jedini pogodak u ovom meču postigao je najbolji igrač Athletica Inaki Williams koji je u trećoj minuti sudijske nadoknade donio veliko slavlje domaćim navijačima na San Mamesu i plasman svom timu u polufinale.

Ovaj poraz stigao je u najgorem mogućem trenutku za Barcelonu s obzirom na to da se posljednjih dana uveliko priča o krizi unutar kluba, a španski mediji idu toliko daleko da su objavili kako bi Lionel Messi zbog svega mogao napustiti klub.

Nakon poraza u Kupu Kralja, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu osjetio je potrebu da se obrati navijačima te je rekao da je ponosan na igrače i da ima puno povjerenje u njih.

"Razočaran sam nezasluženim ispadanjem iz Kupa Kralja, ali ponosan sam na ambiciju i pristup koji smo pokazali. Čestitam Athleticu na pobjedi i našim navijačima koji su došli ovdje kako bi nam pružili podršku. Imam potpuno povjerenje u stručni štab i igrače koji će se do kraja ove sezone boriti za titulu prvaka Španije i Ligu prvaka", napisao je Bartomeu.

[TWITTER]1225555290759860227[/TWITTER]

Jedina utjeha Barceloni u ispadanju iz Kupa Kralja može biti činjenica da je i najveći rival Real Madrid završio nastup u ovom takmičenju.