Spušta se gard
6

Predsjednik Barcelone: Guardiola je genijalac, vrata su mu uvijek otvorena

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu otvoreno je kazao da priželjkuje povratak Pepa Guardiole u redove ovog kluba rekavši kako je on savršena osoba za vođenje La Masije.

Menadžer Manchester Cityja nedavno je kazao da će trenersku karijeru završiti tamo gdje je ona i počela, a to je rad s omladinskim selekcijama. Također, rekao je da bi najviše volio da to bude u Barceloni.

Predsjednik katalonskog kluba Josep Bartomeu ima samo riječi hvale za ovog fantastičnog trenera kojem su vrata Barcelone uvijek otvorena.

"On je genijalac, a ovaj klub je njegova kuća u kojoj su mu vrata za povratak uvijek otvorena. Čitao sam da bi u budućnosti htio preuzeti La Masiju, što mi se čini kao savršena opcija. On je prava osoba za to. Uostalom, to smo mu i ponudili kada je rekao da želi ići zbog umora i pritiska. Bilo kako bilo, njegov povratak bi bio najbolja vijest", kazao je Bartomeu.

Guardiola je Barcelonu napustio 2012. godine nakon što je osvojio tri titule prvaka Španije i dvije Lige prvaka, a ta generacija Blaugrane se smatra jednom od najboljih ekipa svih vremena.