|

Predsjednik Ajaccioa podnosi ostavku u strahu za svoj život

Predsjednik Ajaccioa podnosi ostavku u strahu za svoj život
2
F
FENA
16.11.2012. u 14:13
4
komentara
2

dijeljenja
Predsjednik Ajaccioa podnosi ostavku u strahu za svoj život Alain Orsoni
Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Ajaccioa Alain Orsoni (58) najavio je ostavku nakon što su ubijena već tri dužnosnika kluba.
"Mislim da sam sada ja na meti", rekao je Orsoni, dodavši kako namjerava napustiti zemlje ukoliko i dalje bude živ.

"Ne samo da se plašim, nego sam očajan," dodao je Orsoni.

Prije dva dana u Ajacciou, glavnom gradu Korzike, ubijen je glavni sekretar kluba i Gospodarske komore Jacques Nacer koji je ubijen u trgovini s odjećom koja se nalazi u pješačkoj zoni u samom centru Ajaccioa.

Prije mjesec dana ubijen je i odvjetnik kluba Antoine Sollacaro, a u oktobar 2010. ubijen i tadašnji sekretar kluba Antoine Nivaggioni kojeg je tada naslijedio Nacer.

Orsoni, koji na otoku ima nadimak Kum, do sada je služio nekoliko zatvorskih kazni jer je bio vođa zabranjene separatističke stranke koja se borila za nezavisnost Korzike. Bio je optužen i da je naredio ubistvo političkih suparnika i poslovnih protivnika. Ipak, zbog toga nije završio u zatvoru.

Do sada je preživio dva pokušaja ubistva, njegov brat Guy je ubijen 1983. godine, a njegov sin je u zatvoru u Španiji optužen za više ubistava iz krvne osvete.

Orsoni je 13 godina proveo u "izgnanstvu" u Latinskoj Americi i Španiji, a na Korziku se vratio početkom 2008. godine, a već u julu je postao predsjednik kluba.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...