Zanimljiva anegdota
0

Predrag Pašić otkrio kako mu je zbog psa propao transfer u Zvezdu: Možda je to bilo ishitreno

H. H.
Predrag Pašić (Foto: Screenshot)
Predrag Pašić (Foto: Screenshot)
Legendarni nogometaš Sarajeva Predrag Pašić ispričao je kako mu je zbog psa propao transfer u Crvenu zvezdu.

Jedan od najboljih nogometaša Sarajeva svih vremena je bio na korak do prelaska na Marakanu, čak je i Dragan Džajić dolazio kod njega, ali na kraju je transfer propao.

"Imao sam ponude svih klubova velike četvorke. Jurili su me Mišo Kovač iz Hajduka, Krasnodar Rora iz Dinama, Nenad Bjeković i Milutin Šoškić iz Partizana. Dragan Džajić je zbog mene dolazio u Sarajevo, što je velika čast i privilegija. U blizini moje zgrade, nalazila se kafana koju su držali članovi Saveza socijalista, gde smo se često okupljali, igrali karte i domine. Bio je i izvjesni Štefo, praktično inventar lokala, volio je da popije i sjedio je tu od jutra do mraka. Jedne večeri je izašao napolje da obavi nuždu i kada se vratio u kafanu, povikao je 'ljudi, vidio sam Džaju'. Svi su se pokidali od smijeha. Rekli su mu 'p'jana budalo, bježi kući otrijezni se'".

Štefo, ipak, nije vidio duha, već glavom i bradom legendu jugoslovenskog nogometa i tadašnjeg direktora Crvene zvezde.

"Bio sam u tom trenutku sa curom u gradu, kada sam se vratio kući tata mi je prenio detalje razgovora sa Džajom. Moja želja nije bila sporna, svakom igraču je tada bila čast da obuče dres Crvene zvezde. Zakazali smo novi susret i poslije par dana tata i ja smo sjeli u auto i krenuli za Beograd. Sastanak je bio u kafiću kod Pavike, stigli smo umorni u ranim jutarnjim satima, Džaja nas je sačekao, ponudio kafom. Čekanje se odužilo jer je trener Zvezde Branko Stanković šetao psa u parku. Tata je ustao i rekao 'gospodine Džajiću, vama svaka čast, ali ne želim da šaljem sina kod trenera kome je 'cuko' važniji od igrača'. Možda je to bilo naglo i ishitreno, uglavnom, izašli smo iz kafića i vratili se za Sarajevo", ispričao je popularni Paja tokom gostovanja u emisiji "Mojih TOP 11".

Tokom desetogodišnjeg boravka na Koševu, Pašić je upisao 223 nastupa u takmičarskim utakmicama, uz 56 postignutih pogodaka. Sa Sarajevom je pored Omladinskog kupa, osvojio i titulu šampiona Jugoslavije, a za državni tim je upisao ukupno 10 nastupa, uz 1 postignuti pogodak.