Osvojio dva trofeja
0

Predivna priča iz Premiershipa završena je neslavno: Brendan Rodgers dobio otkaz

D. P.
Rodgers odlazi nakon dva osvojena trofeja (Foto: EPA-EFE)
Rodgers odlazi nakon dva osvojena trofeja (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najuspješnijih trenera u historiji Leicestera Brendan Rodgers danas je dobio otkaz.

Rodgers je vodio jednu od najslavnijih era u Leicesteru, koja je krunisana s dva trofeja. Lisice su 2021. godine osvojile toliko željeni FA Cup, a iste godine i Community Shield.

Vodio je ekipu do dva od tri najbolja plasmana u historiji Premier lige, a donio je klubu i prvo evropsko polufinale 2022. godine.

Ipak, stvari su ove sezone krenule nizbrdo, presudio mu je novi poraz, jučerašnji (1:2) od Crystal Palacea, i Leicester je ovu odluku saopćio na zvaničnoj stranici.

"Nogometni klub Leicester postigao je zajednički dogovor prema kojem će Brendan Rodgers napustiti klub nakon četiri godine na poziciji menadžera. Brendan napušta King Power stadion kao jedan od najuspješnijih trenera u historiji kluba koji nas je doveo do dva trofeja i dva od tri najveća klupska plasmana u Premier ligi. Vodio je ekipu do uzastopnih evropskih kampanja", saopćeno je iz kluba.

Pomoćni trener Chris Davies i kondicioni trener Glen Driscoll također su razriješeni dužnosti. Dok se ne imenuje permanentno rješenje, ekipu će voditi treneri Adam Sadler i Mike Stowell.

Vlasnik Leicester Cityja Aiyawatt Srivaddhanaprabha odao je priznanje Rodgersu u klupskoj izjavi i naglasio da njegova dostignuća na klupi govore sama za sebe te da je priredio neke od najboljih trenutaka u klupskoj historiji.