Tuttomercato
0

Pred realizacijom Džekin transfer u Manchester City

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Sarajevo-x.com)
Edin Džeko (Foto: Sarajevo-x.com)
Talijanski Tuttomercato donosi u subotu informaciju kako je praktično dogovoren prelazak bosanskohercegovačkog nogometaša Edina Džeke u redove Manchester Cityja.

Podsjetimo, prvi strijelac Bundeslige u prošloj sezoni ugovorom je vezan za Wolfsburg do 2013. godine, ali postojala je odštetna klauzula prema kojoj je mogao otići ako neki klub do 31. maja ponudi bankovna jamstva da će platiti odštetu od 40 miliona eura. To se, međutim nije dogodilo, pa je njemački klub objavio kako Džeko ostaje i sljedeće sezone.

No, Manchester City nije odustajao, a čini se da je i Wolfsburg napokon odlučio popustiti. Nijemci su, piše talijanski portal, prihvatili ponudu "građana", a posao bi trebao biti i formalno zaključen čim se sportski direktor Wolfsburga Dieter Hoeneß vrati iz Španije gdje provodi godišnji odmor.

Džeko bi u Cityju trebao zarađivati 4,2 miliona eura po sezoni iako zasad još nije poznato na koliko će godina potpisati ugovor. Wolfsburg bi, prema Tuttomercatu, trebao inkasirati oko 30 miliona eura, iako je taj iznos upitan budući da su engleski mediji posljednjih dana spominjali kako City sprema ponudu od otprilike 40 miliona eura.