"U penjanju"
44

Pred očima Ronaldinha i Carlosa sinoć je postignut "gol godine": Pogledajte spektakularan volej

D. P.
Martinez je loptu uhvatio "u penjanju" (Foto: Screenshot)
Martinez je loptu uhvatio "u penjanju" (Foto: Screenshot)
Bez obzira što su najbolje lige svijeta završile, u noći iza nas dobili smo ozbiljnog kandidata za Puskas nagradu, koja se dodjeljuje za najljepši gol u sezoni.

Jedna od najboljih i najkvalitetnijih liga koje se trenutno igraju je američka MLS liga, a ona nam je noćas poklonila jedan od najljepših golova u sezoni. Riječ je o pogotku iz 90. minute utakmice između Orlanda i Philadelphije (2:2).

Venecuelanac Jose Martinez iz Philadelphije dočekao je loptu na volej na nekih tridesetak metara udaljenosti od gola Orlanda, a onda je spektakularnim udarcem poslao u mrežu domaćina za poravnanje na 2:2.

Pošto ju je uhvatio "u penjanju", lopta je imala vrlo neobičnu putanju i bila je u usponu od siline udarca i načina na koji je izveden pa je to dodatno doprinijelo atraktivnosti pogotka.

Zanimljivo, ovaj gol koji bi mogao biti kandidat za Puskas nagradu je prvi njegov gol u karijeri za Philadelphiju, a u kojoj igra već tri godine. Prije toga je nastupao u Zuliji, u svojoj Venecueli.

Venecuelanac je ovaj gol postigao pred očima Roberta Carlosa i Ronaldinha, koji su prisustvovali susretu u Orlandu, a koji su postizali slične golove tokom karijere.