Kvalifikacije za SP
74

Prcić: Finci su kvalitetni, ali mi moramo doći do rezultata kojim nastavljamo trku

D. P.
Prcić se raduje novom nastupu u reprezentaciji (Foto: Screenshot/NS BiH)
Prcić se raduje novom nastupu u reprezentaciji (Foto: Screenshot/NS BiH)
Bosanskohercegovački reprezentativac Sanjin Prcić sretan je zbog novog okupljanja Zmajeva i poručuje da će bh. nogometaši učiniti sve kako bi ostvarili cilj, a to je plasman u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine.
Prcić je igrao za vikend u dresu svog Strasboura svih 90 minuta, ali je spreman da nastupi i za reprezentaciju. Ističe da je za mečeve protiv Finske i Ukrajine najbitnija dobra priprema.

"Dobro se osjećam. Igrao sam u nedjelju utakmicu 90 minuta i jako sam sretan što sam na okupljanju. Svi smo došli i drago nam je što smo se ponovo okupili. Polako se pripremamo za ove dvije utakmice. Znamo da su obje utakmice vrlo važne za nas. Cilj je da se najbolje pripremimo za prvi meč protiv Finske i znamo da će biti teško, ali želimo se spremiti i ovih narednih par dana odraditi kako treba da bi došli do cilja", rekao je Prcić.

Bh. vezista je svjestan kvaliteta reprezentacije Finske, ali zna i da Zmajevi imaju dovoljno snage da u svoju korist riješe duele.


"Sigurno je da Finska ima kvalitetnu ekipu, ali smo svjesni svojih kvaliteta i pokazali smo tokom cijelih kvalifikacija da možemo igrati protiv svake ekipe. Sada je najvažnije da se pripremimo dobro i da tako uđemo u utakmicu. Moramo doći do rezultata koji će nam omogućiti da nastavimo utrku za baraž", dodaje bh. nogometaš.

Meč se igra pred punim stadionom Bilino polje u Zenici, a Prciću je drago što će Zmajevi imati veliku podršku s tribina.

"Sigurno je da nam podrška publike znači. Njihovo navijanje i podrška će nam sigurno pomoći da ostvarimo željeni rezultat", dodao je Prcić.

Podsjetimo, BiH prvi duel igra protiv Finske 13. novembra, a onda protiv Ukrajine tri dana kasnije. Oba duela igraju se u Zenici.