Evropska liga
53

Praznik nogometa u Mostaru: Može li Zrinjski napraviti čudo i izbaciti Utrecht?

E. B.
Detalj sa prvog meča u Utrechtu (Foto: EPA-EFE)
Detalj sa prvog meča u Utrechtu (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Zrinjskog danas će u uzvratnom susretu drugog pretkola Evropske lige dočekati ekipu Utrechta.

Plemići su napravili pozitivan rezultat u prvom duelu u Holandiji, koji je završen rezultatom 1:1, te stoga Mostarcima na stadionu Pod Bijelim brijegom odgovara i da se susret završi bez pogodaka.

Šef stručnog štaba viceprvaka Bosne i Hercegovine Hari Vukas smatra kako očekuje da holandski klub od prve minute krene ultraofanzivno, ali u tome i vidi šansu svoje ekipe.

"Čeka nas velika utakmica protiv velikog protivnika. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne mora ništa značiti. Znamo njihov kvalitet i znamo šta nam mogu napraviti. Ne možemo obećati prolaz, ali vjerujte da će oni koji istrče na teren dati svoj maksimum. Očekujem njihovu ultranapadačku postavu s tri vezna od kojih nijedan nije većih defanzivnih sklonosti", rekao je Vukas.

Trener Utrechta John van den Brom bio je neugodno iznenađen mostarskim stadionom.

"U Holandiji su svi stadioni prelijepi, ovo je nešto potpuno drukčije. No, ovo je šarm igranja u Evropi. U prvom meču smo razočarali naše navijače, morali smo pobijediti. Izbrojali smo da smo promašili 13 velikih prilika. Siguran sam da ćemo to uraditi ovaj put", rekao je strateg holandske ekipe.

Utakmica Zrinjski – Utrecht igra se večeras od 19 sati uz prijenos na TV kanalu Arena sport.

Pobjednik ovog duela igrat će protiv boljeg iz susreta Domžala i Malmoa.