Nogomet
0

Pravilo o broju stranaca "otjeralo" Svraku iz Indonezije, izvjestan povratak u Premijer ligu BiH

Piše: N. K.
Muamer Svraka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muamer Svraka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Muamer Svraka početkom godine iznenađujuće je ostao bez kluba nakon što je morao napustiti indonežansku ekipu Semen Padang, pa je njegov povratak u Premijer ligu BiH sve izvjesniji.

"Posljednje kolo u prvenstvu odigrali smo 20. decembra prošle godine. Uslijedila je prvenstvena pauza što sam iskoristio da praznike provedem u BiH. U međuvremenu promijenilo se pravilo o broju stranaca indonežanskog fudbalskog saveza. Umjesto dosadašnja četiri stranca, sada u ekipi mogu igrati samo dva. Osim mene u ekipi su bila i dvojica Brazilca koja su imala duži ugovor od mene i klub je odlučio da ih zadrži, a meni da se zahvale na saradnji", rekao je Svraka za Klix.

Koliko je iskusnog veznjaka iznenadila ova odluka najbolje pokazuje činjenica da su mu većina stvari ostale u Indoneziji računajući na povratak u ovu azijsku državu.

Trenutno Svraka na stolu ima nekoliko ponuda za nastavak karijere, a jedna od njih stigla je iz Premijer lige BiH.

"Od 10. januara, kada sam dobio informaciju da moram napustiti Semen Padang, dobio sam nekoliko inostranih ponuda. Također, kontaktirao me je i Olimpik, koji je do sada bio najkonkretniji u pregovorima. Odluku o budućem klubu donijet ću do kraja januara", kaže Svraka.

Podsjetimo, bivši reprezentativac je u našoj državi igrao za Željezničar i Travnik. Nastupao je još za iranski Paykan i hrvatsku Istru.