Oprečna atmosfera
51

Pranjić na ivici suza nakon ispadanja Slobode, trener Igmana prozvao tri kluba

N. K.
Danijel Pranjić (Foto: A. K./Klix.ba)
Danijel Pranjić (Foto: A. K./Klix.ba)
Trener Slobode Danijel Pranjić je stao pred novinare nakon što je njegova ekipa ispala iz Premijer lige BiH. Tužan i kroz suze nije mogao previše reći poslije završene utakmice u kojoj je tuzlanska ekipa izgubila 2:1 od Željezničara.
"Morat ćemo prespavati. Nismo očekivali ovo. Željeli smo pobjedu, ali Željo je bio bolji. Svaki duel su uzeli. Treba analizirati cijelu sezonu, ali šta imamo od tog. Desilo se što niko nije želio", rekao je na početku izlaganja.

Upitan je i ostanak Pranjića na klupi Slobode i u narednoj sezoni.

"Iako nisam došao bježati, moraju se stvari staviti na stol. Nije ovo od jučer već traje duže vremena. Svi zajedno moramo se pogledati u ogledalo. Moramo preuzeti odgovornost. Teško je reći jesam li uspio šta promijeniti. Sloboda će biti sutra pa ko god bio trener. Ovi ljudi vole Slobodu. Svima je teško. Najgore je kad pošteno radiš pa ti se ne vrati. Bilo je ili ćemo plakati od tuge ili od radosti. Desilo se ovo najgore. Moramo se pogledati u ogledalo i reći da smo mi krivi. Ukoliko to uspijemo i stavimo sve na stol, nije bitno hoću li ja ostati. Realnost je ovo", poruka je Pranjića.

Za razliku od Pranjića, daleko veseliji mogu biti u Igmanu koji je slavio na Koševu i osigurao ostanak u Premijer ligi BiH.

"Trenirali smo u malo narušenom ambijentu. Očekivali smo da ćemo opstanak riješiti puno ranije. Uspjeli smo danas u tome. Sigurno da je ekipa zaslužila opstanak. Čestitam igračima koji su odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu. Vidjelo se šta Sarajevo želi. Više smo željeli na terenu, to se vidjelo. Bila je dosta teška situacija, čestitam ljudima u klubu. Nadam se da će Igman naredne godine biti u boljoj situaciji", započeo je pomoćni trener Igmana Dženis Ćosić koji je danas umjesto suspendovanog Husrefa Musemića vodio ekipu protiv Sarajeva (2:4) pa dodao:

"Što se tiče današnje utakmice, Sarajevo je igralo u najboljem sastavu. Igralo je najboljih 11. Dok Zrinjski, Velež i Borac nisu bili u najboljim sastavima. To smijem potvrditi jer sam vidio sastave i sve ostale. Možda Sarajevo nije imalo dovoljno motiva, mi jesmo. Zaista, potpune zasluge ova ekipa nosi da je danas odigrala bolju utakmicu, ostale stvari ne bih ulazio jer to je nešto što ne želim da imamo u sportu", poručio je Ćosić.