Prandelli: Vrlo teška grupa

T
Totalsport
2.12.2011. u 20:56
0
5
Prandelli: Vrlo teška grupa
0
Prandelli: Vrlo teška grupa
Selektor italijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli nije bio oduševljen žrijebom za Euro 2012. godine koji je "azzurre" smjestio u grupu C zajedno sa Španijom, Hrvatskom i Irskom.
"To je vrlo teška grupa. Nismo željeli igrati protiv Trapattonija (Irska) iz puno razloga. Osim toga, igramo i protiv svjetskih prvaka. Moramo biti dobro pripremljeni u junu jer će to biti vrlo težak turnir za nas", rekao je Prandelli za Rai, te potom nastavio.

Ne znam ko će biti teži protivnik između Hrvatske i Irske, zavisiće to od fizičkog stanja u junu. Znam da će Trapattoni pokušati doći do najboljih rezultata do samoga kraja. Rekao mi je da bi volio dovesti Irsku u Italiju na treninge uoči turnira, ali sada će promijeniti svoje planove i ostati u Krakowu.

Izrazio je takođe Prandelli nadu da će do početka Eura na raspolaganju imati zdrave Antonija Cassana i Giuseppea Rossija.

"Nadam se da ćemo imati na raspolaganju Rossija i Cassana. U sljedećih nekoliko mjeseci pokušaćemo vidjeti i shvatiti hoće li to biti moguće. Ali, ako ih i neću imati na raspolaganju, neću promijeniti naš sistem igre".

Italija nastup na Euru otvara utakmicom protiv branioca titule, Španije, 10. juna.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: