Selektor Italije
0

Prandelli: Vrlo teška grupa

Totalsport
Selektor italijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli nije bio oduševljen žrijebom za Euro 2012. godine koji je "azzurre" smjestio u grupu C zajedno sa Španijom, Hrvatskom i Irskom.

"To je vrlo teška grupa. Nismo željeli igrati protiv Trapattonija (Irska) iz puno razloga. Osim toga, igramo i protiv svjetskih prvaka. Moramo biti dobro pripremljeni u junu jer će to biti vrlo težak turnir za nas", rekao je Prandelli za Rai, te potom nastavio.

Ne znam ko će biti teži protivnik između Hrvatske i Irske, zavisiće to od fizičkog stanja u junu. Znam da će Trapattoni pokušati doći do najboljih rezultata do samoga kraja. Rekao mi je da bi volio dovesti Irsku u Italiju na treninge uoči turnira, ali sada će promijeniti svoje planove i ostati u Krakowu.

Izrazio je takođe Prandelli nadu da će do početka Eura na raspolaganju imati zdrave Antonija Cassana i Giuseppea Rossija.

"Nadam se da ćemo imati na raspolaganju Rossija i Cassana. U sljedećih nekoliko mjeseci pokušaćemo vidjeti i shvatiti hoće li to biti moguće. Ali, ako ih i neću imati na raspolaganju, neću promijeniti naš sistem igre".

Italija nastup na Euru otvara utakmicom protiv branioca titule, Španije, 10. juna.