Iskusni stručnjak
11

Prandelli novi trener Fiorentine, najavio i mogući povratak Batistute

H. H.
Prandelli je popularne Viole s dosta uspjeha vodio između 2005. i 2010. godine (Foto: EPA-EFE)
Prandelli je popularne Viole s dosta uspjeha vodio između 2005. i 2010. godine (Foto: EPA-EFE)
Cesare Prandelli imenovan je za novog trenera Fiorentine, a priznao je da bi se u klub iz Firence u budućnosti mogao vratiti i legendarni Argentinac Gabriel Batistuta.

Prandelli je zvanično predstavljen danas nakon što je zamijenio Giuseppea Iachinija, koji je dobio otkaz na klupi Viola poslije slabog početka sezone.

Italijanski stručnjak je također priznao da bi se Batistuta mogao vratiti na Artemio Franchi.

"Razgovarat ću s Batistutom kasnije, on može biti dodana vrijednost ekipi, jer mogućnost da ih trenira bivši as poput njega bila bi stimulativna za naše igrače Trenutno je to nemoguće, ali o njegovom povratku možemo razgovarati u budućnosti", rekao je Prandelli koji je popularne Viole s dosta uspjeha vodio između 2005. i 2010. godine.

"Ljubav koju osjećam prema ovom timu je vrlo duboka, nisam postavljao nikakve uslove i nadam se da ću moći da ispunim očekivanja. Imam odgovornosti kao trener i kao navijač. Često ću razgovarati s igračima u svojstu navijača, a odmah sam rekao direktoru da ovaj tim ima dobru osnovu i možemo se poboljšati", kazao je 63-godišnji stručnjak.

Prandelli je osim Fioretnine tokom karijere trenirao Atalantu, Lecce, Veronu, Veneziju, Parmu, Romu, Galatasaray, Valenciju, Al-Nasr i Genou, a bio je i selektor reprezentacije Italije između 2010. i 2014. godine.