Nogomet
7

Prandelli: Da je danas SP, sigurno bih zvao Tottija

Klix.ba
Cesare Prandelli (Foto: AFP)
Cesare Prandelli (Foto: AFP)
Sjajne igre Rominog kapitena, 37-godišnjeg Francesca Tottija, privukle su pažnju i selektora talijanske nogometne reprezentacije Cesarea Prandellija.

Neuništivi simbol Rome ove sezone igra kao mladić: u sedam kola Serije A upisao je tri pogotka i šest asistencija. U subotu je u derbiju protiv Intera postgao dva gola u pobjedi 3-0, a Roma je na njegovim krilima na vrhu liste s maksimalnim 21 bodom.

Totti nije igrao za Italiju od finala Svjetskog prvenstva 2006. godine, ali sjajna forma bi ga mogla odvesti na Mundijal u Brazil sljedeće godine. Potvrdio je to u ponedjeljak i sam Prandelli.

"Igrači s iznimnim talentom, poput Tottija ili Antonija Cassana iz Parme, uvijek su pod povećalom. Procijenit ćemo Tottijevu formu mjesec dana prije SP-a. Ali, ovakav Totti kakav je danas zaslužuje da se o njemu priča, da se u njega ugleda, to je fantastični Totti", naglasio je Prandelli.

"Da je Svjetsko prvenstvo danas, sigurno bih ga pozvao, u to nema sumnje. Nisam s njime razgovarao o tome, nema potrebe za to osam mjeseci prije prvenstva. Važno je da na SP odu 22 igrača u dobroj formi. Atletske sposobnosti igrača će biti odlučujuće", zaključio je talijanski selektor.