Odjekuje pjesma navijača
14

Prag cijeli je bordo-bijeli

Piše: A. K.
(Foto: Sarajevo-x.com)
Nekoliko stotina navijača FK Sarajevo stiglo je jučer i danas u glavni češki grad kako bi dali podršku svojim ljubimcima. Procjenjuje se da će bordo momci na terenu stadiona General Arena imati podršku oko 500 pripadnika navijačke grupe Horde zla, kojima su se pridružili i članovi prijateljske grupe iz Dresdena.

Na mjestu okupljanja oko 17.00 sati našlo se više od 300 navijača, a kasnije su im se pridružili navijači koji su kasnili, te oni koji su u Prag krenuli u privatnom aranžmanu.

Igrači FK Sarajevo će imati ogromnu podršku svojih vjernih navijača. Češka policija nije pokazala mnogo razumijevanja za uobičajni navijački dekor, pa će horde svoj tim borditi bez megafona i bubnjeva.

Iako je nekoliko grupa sa prostora bivše Jugoslavije imalo žestoke okršaje sa češkom policijom, do trenutka javljanja našeg reportera, sve protiče izuzetno mirno i u pozitivnoj atmosferi.

Igrači i stručni štab FK Sarajeo u 17:15 sati uputili su se prema stadionu, gdje u 19 sati počinje utakmica 3. pretkola Evropske lige između domaće Sparte i FK Sarajevo. Sarajevo-x.com saznaje da će Sedin Torlak, koji je bio upitan zbog povrede, ipak nastupiti u ovom meču.

Velike mjere obezbjeđenja u i oko stadiona

Oko i ispred stadiona primijećene su, za naše uslove, nevjerovatne mjere obezbjeđenja. U blizini stadiona angažovani su policajci na konjima, te specijalna češka policija i psi. Iznad stadiona kruži helikopter.

Češka policija jeozbiljno shvatila dolazak navijača FK Sarajevo i odlučila da ne dozvoli bilo kakvo neprimjereno ponašanje.

Navijači su prije utakmice upozoreni da će bacanje baklji u teren značiti pražnjenje tribine.

Nadamo se da će rezultat pozitivne atmosfere i velike podrške sa tribina biti povoljan rezultat pred revanš na Koševu za sedam dana.