Selektor Portugala
0

'Pozvat ću Ronalda, pa makar igrao i par minuta'

Totalsport
Carlos Queiroz
Carlos Queiroz
Selektor portugalske nogometne reprezentacije Carlos Queiroz tvrdi da će u sastav za dvije dokvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine uvrstiti i Cristiana Ronalda, iako je ovaj povrijeđen.

Portugal će 14. novembra odigrati prvu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Lisabonu, a uzvrat u Zenici četiri dana kasnije. Najveći upitnik vezan uz te dvoboje, barem što se tiče portugalske selekcije, vezan je uz najskupljeg nogometaša na svijetu Cristiana Ronalda.

Njegov klub, madridski Real, inzistira da Ronaldo nije spreman za te utakmice zbog povrede desnog gležnja. Povrijedio se u dvoboju Lige prvaka protiv Marseillea (30. septembra), te je potom 10. oktobra u utakmici portugalske nogometne reprezentacije protiv Mađarske dodatno pogoršao povredu.

U Realu sugerišu da bi i sami koristili Ronaldove usluge da je spreman za igru, te vrše pritisak na portugalsku reprezentaciju, odnosno vodstvo reprezentacije, da preskoče Ronalda. U Portugalu, čini se, ni ne pomišljaju na takav scenarij.

  • Pozvat ću Ronalda i nadam se da će nam pomoći, pa makar odigrao i samo nekoliko minuta – izjavio je Quiroz za špansku Marcu.

Portugalski selektor vjeruje da bi se Ronaldo mogao oporaviti, makar i samo za uzvratnu utakmicu u Zenici.