Uskoro ispada i Fulham
9

Poznato ime prve ekipe koja je ispala iz Premiershipa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Huddersfielda porazom od Crystal Palacea u susretu 32. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:0 postala je prvi tim koji je ispao iz najelitnijeg nogometnog takmičenja na Otoku.

Huddersfield je prije dvije sezone ušao u društvo najboljih, a nakon što su prvu godinu zahvaljujući prije svega dobroj igri na domaćem terenu uspjeli opstati u Premiershipu, nakon druge sezone vratit će se u Championship.

Ovaj tim osvojio je samo 14 bodova u dosadašnjem toku prvenstva i daleko su najlošija ekipa u čitavom Premiershipu, a u 32 odigrane utakmice oni su uspjeli ostvariti tri pobjede i pet remija.

Porazom od Crystal Palacea, Huddersfield je i zvanično ispao iz društva najboljih i sljedeće sezone opet će igrati u Championshipu, a ubrzo će im društvo praviti i Fulham kojem je samo pitanje vremena kada će zvanično izgubiti i teoretsku šansu da ostane u Premiershipu.

Borba za opstanak u društvu najboljih do kraja sezone vodit će se između Cardiffa, Burnleyja, Southamptona i Brightona, čime će se kompletirati broj od tri ekipe koje su napustile Premiership.