Euro 2008
0

Poznato 12 sudionika Eura 2008

FENA
Nakon subotnjeg pretposljednjeg kola kvalifikacija za EURO 2008 poznato je 12 sudionika Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

U skupini A Poljska je pobjedom na Belgijom 2:0 osigurala prolaz, a vrlo blizu tome je i reprezentacija Portugala kojoj će u posljednjem kolu na domaćem terenu biti dovoljan bod protiv Finske.

Talijani su u prvoj minuti sudačke nadoknade postigli gola za pobjedu nad Škotskom 2:1 u Glasgowu, što znači da su se na EURO iz skupine B plasirali Talijani i Francuzi.

Veliki korak ka završnici Europskog prvenstva napravila je Turska koja je sinoć svladala Norvešku u Oslu 2:1 i za prolaz će im biti dovoljna pobjeda nad reprezentacijom BiH. iz skupine C prolaz su ranije osigurali Grci.

U skupini D od ranije su nedodirljivi Njemačka i Češka, dok je u skupini E Izrael pobjedom nad Rusijom 2:1 na EURO poslao reprezentaciju Hrvatske, a u igru je vratio Engleze kojima će za prolaz biti dovoljan bod u utakmici protiv Hrvatske na Wembleyju sljedeće srijede.

Španjolci su u skupini F na svom terenu pobijedili Švedsku 3:0 i prošli dalje, dok će Šveđani dobiti još jednu šansu u srijedu kada im u goste dolazi će Latvije. Švedskoj će biti dovoljan bod u toj utakmici da se pridruži Španjolskoj.

I konačno, u skupini G ranije su svoju vizu za Austriju i Švicarsku osigurale reprezentacije Nizozemske i Rumunjske.

Dakle, pored domaćina na Europskom prvenstvu sljedeće godine nastupit će Češka, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rumunjska i Španjolska.

U najboljoj situaciji da im se pridruže su reprezentacije Engleske, Portugala, Švedske i Turske.