6. kolo
12

Poznato 12 novih učesnika nokaut faze Evropske lige, Lazio završio nastup u Evropi

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon utakmica koje su odigrane u terminu od 18:55 sati poznato je novih 12 učesnika nokaut faze Evropske lige.

Među njima nisu nogometaši Lazija koji su završili s nastupima u Evropi porazom od Rennesa rezultatom 2:0. Nebeskoplavi su gostovali u Francuskoj i bila im je potrebna pobjeda uz poraz Cluja od Celtica kako bi prošli dalje iz grupe E. No, nijedan ishod te dvije utakmice se nije desio.

Rennes je slavio rezultatom 2:0 pogcima Gnangona (31., 87.), dok je Cluj savladao Celtic rezultatom 2:0 (Bueca 49., Đoković 70.).

Senad Lulić je odgledao poraz Lazija sa klupe za rezervne igrače.

I Asmir Begović je odgledao remi svoje ekipe sa klupe za rezerve. Qarabag je remizirao kod kuće sa Dudelangeom rezultatom 1:1 (Gueye 90+1. - Bougrine 63.) i na taj način završio nastup u Evropskoj ligi.

Sead Kolašinac nije bio u sastavu Arsenala na gostovanju kod belgijskog Standarda, a susret je završen rezultatom 2:2 (Bastien 47., Amallah 69. - Lacazette 78., Saka 81.).

U nokaut fazu takmičenja dalje idu Sevilla, APOEL, Malmo, Copenhagen, Basel, Getafe, LASK, Sporting, Celtic, Cluj, Arsenal i Eintracht.

Odranije je poznato da će takmičenje u nokaut fazi Evropske lige nastaviti ekipe koje su završile grupnu fazu Lige prvaka na trećim mjestima, a to su Ajax, Salzburg, Inter, Benfica, Bayer, Šahtar, Olympiacos i Club Brugge.

Preostalih 12 učesnika saznat ćemo nakon susreta koji počinju u 21:00 sat.

Rezultati i tabele: