27. aprila
1

Poznati veterani bh. nogometa u Srebrenici igraju utakmicu protiv FK Guber

Klix.ba
Ekipa veterana bh. nogometa gostuje u Srebrenici, gdje će odigrati nogometnu utakmicu protiv lokalnog Gubera.

Prva nogometna lopta u Srebrenicu je stigla davne 1923. godine, a već naredne je osnovan klub, jedan od najstarijih u Bosni i Hercegovini, koji ne mari za etničku pripadnost igrača, zbog čega je jedna od najpozitivnijih priča u ovom gradu.

Asocijacija sportskih novinara i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić zajedničkim snagama organizuju ovu utakmicu i druženje nakon nje. Cilj je da se medijski proprati rad FK Guber jedna od pozitivna priča u Srebrenici.

Ekipa veterana bh. nogometa dolazi u jakom sastavu, golmani su Adnan Gušo i Rizah Mešković, u odbrani igraju Vedin Musić, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Aldin Džidić, u sredini terena selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević te Vlatko Glavaš, Branislav Krunić, Mirsad Bešlija i Nermin Šabić, dok će napad činiti Elvir Bolić i slavni igrači tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović i Mersed Kovačević, kao i nekadašnji reprezentativac BiH Darko Maletić. Kao gost dolazi Savo Milošević, bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana.

Utakmica u Srebrenici još jedna je u nizu aktivnosti Asocijacije sportskih novinara.

Utakmica na stadionu FK Guber igra se u četvrtak 27. aprila s početkom u 16 sati.