Subota 20 sati
50

Poznati termin i cijene ulaznica za 119. ligaški derbi između Željezničara i Sarajeva

K. H.
Detalj s posljednjeg derbija na Grbavici koji je pripao Sarajevu rezultatom 3:0 (Foto: I. Š./Klix.ba)
Detalj s posljednjeg derbija na Grbavici koji je pripao Sarajevu rezultatom 3:0 (Foto: I. Š./Klix.ba)
Najveći bh. nogometni derbi između Željezničara i Sarajeva, a koji će se igrati u okviru 7. kola Premijer lige BiH, igra se u subotu s početkom u 20 sati na stadionu Grbavica.
Prvi ovosezonski ligaški derbi očekuje se s velikim nestrpljenjem u oba tabora s obzirom na to da će to ujedno biti i susret prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, samo je pitanje s koliko bodova prednosti će Sarajevo dočekati subotu i ovaj izuzetno važan meč.

Bordo tim je trenutno prvi na tabeli sa 13 osvojenih bodova iz pet odigranih utakmica i imaju bod više od Plavih koji su osvojili 12 bodova, a izabranike Husrefa Musemića u srijedu očekuje zaostali meč 4. kola protiv Širokog Brijega na Pecari.

Klub s Grbavice na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio je i tačan termin 119. ligaškog derbija, a on će se odigrati u subotu, 31. augusta, s početkom u 20 sati.

Prodaja ulaznica za navijače će početi u četvrtak, a cijene su sljedeće: jug 5 KM, sjever 10 KM, istok 10 KM, zapad 20 KM.

Za navijače Sarajeva će biti osigurano 1.573 ulaznice, baš kao što im je i pripadalo posljednjih nekoliko sarajevskih derbija.