Dvije sporne odluke
1

Poznati nogometni arbitar zbog prijetnji smrću neće suditi utakmice za vikend

H. H.
Dean je prestrogo isključio Bednareka i Souceka (Foto:Twitter)
Dean je prestrogo isključio Bednareka i Souceka (Foto:Twitter)
Jedan od najpoznatnijih engleskih nogometnih sudija Mike Dean odlučio je ne voditi nijednu utakmicu Premier lige nadolazećeg vikenda, nakon što su on i njegova porodica dobili prijetnje smrću nakon nedavnih kontroverznih sudijskih odluka koje je donio.

Dean je kritikovan nakon što je isključio defanzivca Southamptona Jana Bednareka tokom poraza od Manchester Uniteda 9:0 u utorak i veznjaka West Hama Tomasa Souceka tokom subotnjeg remija 0:0 protiv Fulhama, nakon čega je dobio uvrede i prijetnje na društvenim mrežama.

On je ove prijetnje prijavio policiji, a zatim je odlučio da neće suditi predstojećeg vikenda. U međuvremenu, nakon žalbi Southamptona i West Hama poništeni su crveni kartoni Bednareka i Souceka.

Mike Riley, generalni direktor engleske sudijske organizacije osudio je prijetnje upućene Deanu.

"Prijetnje ove vrste potpuno su neprihvatljive i mi u potpunosti podržavamo Mikeovu odluku da policiji prijavi poruke koje je su on i njegova porodica primili. Niko ne bi trebao biti žrtva gnusnih poruka i prijetnji. Zlostavljanje putem interneta neprihvatljivo je u bilo kojem segmentu života i treba učiniti više na rješavanju tih problema", rekao je Riley.

Prema pisanju BBC-a, Mike Dean će ipak u srijedu će suditi utakmicu FA Cupa između Leicestera i Brightona.