Nogomet
6

Poznati nogometaši i njihova manje uspješna braća

Klix.ba
Nemanja i Uroš Matić
Nemanja i Uroš Matić
Igranje nogometa s bratom može pomoći u razvoju, ali za ozbiljnu karijeru su potrebni talenat, naporan rad i sportska sreća. Predstavljamo vam neke od poznatih nogometaša i njihovu manje poznatu braću.

Mnogo je slučajeva u kojima braća poznatih nogometaša nisu napravila vrhunsku karijeru, a među njima nema braće Rafaela i Fabija da Silve niti Yaye i Kola Tourea, jer su oni dostigli određeni nivo.

Uroš Matić je prije nekoliko dana potpisao za Kopenhagen. On je brat Chelseajevog nogometaša Nemanje Matića.

Paul i Florentin Pogba
Paul i Florentin Pogba

Braća Florentin i Paul Pogba su u fokusu ove sedmice nakon žrijeba šesnaestine finala Evropske lige, gdje će snage odmjeriti St-Etienne i Manchester United. Florentin i Paul će biti na suprotnim stranama.

Rio i Anton Ferdinand
Rio i Anton Ferdinand

Anton Ferdinand nije nepoznato lice u Engleskoj, no, njegova karijera se realno ne može porediti s karijerom koju je napravio njegov stariji brat Rio igrajući za Manchester United.

Eden i Thorgan Hazard
Eden i Thorgan Hazard

Nešto manje uspješan od svog brata je Thorgan Hazard, brat Chelseajevog sjajnog nogometaša Edena Hazarda. Thorgan trenutno nastupa za Borussiju M'Gladbach, dok je Hazard jedan od najboljih igrača Plavaca.

Romelu i Jordan Lukaku
Romelu i Jordan Lukaku

Evertonov napadač Romelu Lukaku je zasad uspješniji od svog brata Jordana, lijevog beka Lazija, ali treba imati u vidu da su obojica još uvijek mladi te da imaju dugu karijeru pred sobom.

Fabio i Paolo Cannavaro
Fabio i Paolo Cannavaro

Fabio i Paolo Cannavaro su također braća. Stariji Fabio je završio karijeru ispunjenu trofejima, a osvajač je i Zlatne lopte. Paolo je još uvijek aktivan nogometaš, ali ni približno uspješan.

Taulant i Granit Xhaka
Taulant i Granit Xhaka

Taulant i Granit Xhaka su ranije zajedno igrali za Basel, ali je Granit sada član Arsenala.

Mario i Enoch Balotelli
Mario i Enoch Balotelli

Enoch i Mario Balotelli se također razlikuju po uspjehu. Mario iza sebe ima nekoliko velikih klubova, dok je Enoch nastupao za talijanske niželigaše.

John i Paul Terry
John i Paul Terry

Legendarni John Terry je na zalasku karijere, a njegov brat Paul je već okačio kopačke o klin. On je nastupao za engleske niželigaše, dok je John cijelu karijeru proveo u Chelseaju, gdje je osvojio brojne trofeje.

Diego i Hugo Maradona
Diego i Hugo Maradona

Hugo Maradona je brat legendarnog argentinskog nogometaša Diega Maradone. Hugo je igrao za Ascoli, Rayo Vallecano, Rapid Beč i neke manje klubove.

Wayne i John Rooney
Wayne i John Rooney

John Rooney je brat kapitena Manchester Uniteda Waynea Rooneyja. Dosad je igrao za manje engleske klubove, dok je o blistavoj karijeri njegovog starijeg brata nepotrebno govoriti.