Prekida penziju
68

Poznati Nijemac se sa 100 kg vratio nogometu: Klub mu poklonio gajbu piva, ali zabranio nargilu

N. M.
Max Kruse (Foto: Twitter)
Max Kruse (Foto: Twitter)
Poznati njemački napadač Max Kruse se u 37. godini odlučio vratiti nogometu, od kojeg se zvanično oprostio prošle jeseni u dresu Paderborna.

Doduše, vratio se amaterskom nogometu, pošto će nositi dres Al Demirsport ekipe iz devetog ranga takmičenja u Njemačkoj.

Radi se o tursko-njemačkom klubu osnovanom 2003. godine spajanjem dva mala okružna ligaša, a Krusea su čelnici kluba uspjeli privoljeti da igra za njih pomoću svog trenera Guvena Akpolata, njegovog kućnog prijatelja.

"Nećemo moći da mu damo njegovu omiljenu 'desetku', već je zauzeta, ali zato će biti starter u nedjelju. Sa kapitenskom trakom će izvesti ekipu na teren", kazao je Akpolat.

Kruse se nakon okončanja karijere potpuno opustio pa je prije potpisa za ovaj klub otkrio da ima 100 kilograma tjelesne težine.

"Nadam se da u klubu imaju XXXL dresove", našalio se proslavljeni as, koji želi da malo popravi kondiciju kroz treninge i utakmice narednih sedmica.

Trener Akpolat je rekao da je Kruseu prezentovan pravilnik kluba prema kojem će dobiti gajbu piva, što je običaj u njemačkim niželigašima, ali će morati da prestane konzumirati nargilu.

"Rekli smo mu da sa lulom za šišu nema ulaska u svlačionicu. To je kod nas zabranjeno. Imamo pravilnik, kao u svakom klubu. Svako u timski fond uplaćuje po 10 eura kad zakasni na trening ili sastanak", podvukao je Akpolat.

Kruse je gotovo cijelu karijeru proveo u Njemačkoj, pošto mu je angažman u Fenerbahčeu iz sezone 2019/20. jedini inostrani, a u Bundesligi je postigao preko stotinu golova u dresivoma Werdera, St. Paulija, Freiburga, M'Gladbacha, Wolfsburga, Union Berlina i Paderborna.

Za reprezentaciju Njemačke je Kruse upisao 14 nastupa i postigao 4 gola.