Maroko traži selektora
3

Poznati italijanski trener kandidat za Vahinog nasljednika, očekuje se da vrati najveću zvijezdu

H. H.
Walter Mazzarri je posljednji angažman imao u Cagliariju (Foto: Twitter)
Walter Mazzarri je posljednji angažman imao u Cagliariju (Foto: Twitter)
Čelnicima marokanskog saveza ne nedostaje ambicija nakon smjene Vahida Halilhodžića i spremni su angažovati italijanskog stručnjaka Waltera Mazzarrija za novog selektora.

Kako su objavili marokanski mediji, pozivajući se na italijanski list Il Matino, već je održan sastanak između čelnika Nogometnog saveza Maroka i iskusnog 61-godišnjeg trenera.

Mazzarri je trenutno bez angažmana otkako je napustio Cagliari na kraju prošle sezone, a u slučaju da prihvati poziv Marokanca, očekuje se da Italijan u reprezentaciju vrati najveću zvijezdu Hakima Ziyecha.

Osim bivšeg trenera Intera i Napolija, jedan od kandidata za novog selektora je i Walid Regragui, aktuelni trener Wydad Casablance, kojem bi pomoćnici bili Adel Ramzi i Rachid bin Mahmoud.

Podsjetimo, Halilhodžić je smijenjen s mjesta selektora marokanske reprezentacije samo dva mjeseca do početka Svjetskog prvenstva u Kataru. To je treći put u karijeri da Vaha uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu dobije otkaz, a ranije mu se to dešavalo sa Obalom Slonovače 2010. godine te s Japanom 2018. godine.

Istovremeno, marokanski mediji objavili su da će NS Maroka našem treneru morati isplatiti preko tri miliona eura odštete nakon što su mu uručili otkaz.