Bilino polje
0

Poznate ličnosti na utakmici BiH-Turska

Sarajevo-x.com
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
Sinoćnju utakmicu naše nogometne reprezentacije protiv Turske koja je odigrana neriješeno pratio je veliki broj poznatih ličnosti iz javnog života.

Kao što je to i ranije najavio, utakmicu je sa stadiona Bilino polje u Zenici pratio visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, koji je u ovom susretu priželjkivao pobjedu naših zlatnih momaka.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović, nakon što je dan ranije bosanskim zmajevima poželio sreću u hotelu Hercegovina na Ilidži, pridružio se ostalim navijačima, te sa tribina bodrio naš nacionalni tim.

Osmi susret grupe 5 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici između BiH i Turske pratili su i američki ambasador u BiH Charles English i japanski ambasador u BiH Futao Mutaji.

Podršku našim fudbalerima dali su Emir Hadžihafizbegović, ministar kulture i sporta KS, bivši reprezentativci BiH Elvir Bolić i Sergej Barbarez, glumac Mustafa Nadarević, pjevač Nazif Gljiva i drugi, a svoju državu bodrio je premijer Turske Redžep Tayyip Erdogan, nekadašnji napadač reprezentacije Turske Hakan Šukur te brojni drugi.