Čeka ih težak zadatak
224

Poznata lica na Grbavici: Novi stručni štab vodio trening Željezničara

N. M.
Novi stručni štab pokušat će spasiti Želju ispadanja iz lige (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar danas je smijenio s pozicije šefa stručnog štaba Brunu Akrapovića, a raskinut je ugovor i sa svim njegovim pomoćnicima.
U poslijepodnevnim satima je ekipa Plavih odradila prvi trening pod vodstvom novog stručnog štaba, na čije je čelo privremeno imenovan iskusni 67-godišnji stručnjak Dino Đurbuzović.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Đurbuzović je sa svojim pomoćnicima Adnanom Gušom, Harisom Alihodžićem i Omerom Joldićem vodio ovaj trening, na kojem je bio i novi tim-menadžer Samir Bekrić, koji je na tu poziciju prekomandovan s funkcije sportskog direktora.

Ako je suditi prema ovom treningu, ulogu kondicionog trenera preuzeo je Adnan Behlulović.

Tako je ekipa Željezničara započela pripreme za narednu utakmicu, koja će kao i prethodne nositi ogromnu važnost u borbi za opstanak u Wwin ligi Bosne i Hercegovine.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Do utakmice nije ostalo mnogo, budući da se ona igra već u utorak, a tada će Željezničaru gostovati ekipa Širokog Brijega.

Plavi s Grbavice su trenutno na 11. poziciji na tabeli, koja na kraju sezone vodi u Prvu ligu FBiH, ali ima isti broj bodova kao Igman i Tuzla City, koji su ispred.