Duel u Abu Dhabiju
43

Poznat prvi finalista Svjetskog klupskog prvenstva, čeka se Chelsea za potpunu poslasticu

D. P.
Slavlje nakon drugog gola Palmeirasa (Foto: EPA-EFE)
Slavlje nakon drugog gola Palmeirasa (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Palmeirasa prvi su finalisti Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u polufinalu savladali Al Ahly rezultatom 2:0.

Kako bi dobili planiranu poslasticu između prvaka Južne Amerike i Evrope u finalu, potrebno je da Chelsea u drugom polufinalu odradi posao.

Palmeiras je u današnjem vrlo uzbudljivom meču savladao egipatski Al Ahly rezultatom 2:0, a ishod je mogao biti i drugačiji pošto ni Egipćani nisu došli s bijelom zastavom u Abu Dhabi.

Nakon fantastične asistencije Dudua u 39. minuti Raphael Veiga je pogodio za vodstvo Palmeirasa. To je bio rezultat prvog dijela.

U 49. minuti uloge su zamijenjene. Veiga je proigrao Dudua na desnu stranu, a onda je uslijedio topovski šut koji je završio u mreži Egipćana.

Bilo je uzbuđenja i u finišu susreta. U 72. minuti VAR je zbog ofsajda poništio gol Mohameda Sherifa kojim bi se Al Ahly vratio u igru, a onda je Ayman Ashraf dobio direktan crveni karton u 81. minuti i tako ostavio svoj tim na cjedilu. Bilo je već tada poznato da Palmeiras ide dalje.

Prvak Južne Amerike u finalu Svjetskog klupskog prvenstva igrat će protiv Chelseaja ili Al-Hilala. Ta utakmica na rasporedu je sutra od 17:30.

Rezultat i strijelci:

Palmeiras - Al Ahly 2:0 (Veiga 39', Dudu 49')