Bez promjena
35

Poznat izgled i dizajn lopte s kojom će se igrati Evropsko prvenstvo 2020. godine

K. H.
Portal Footy Headlines objavio je izgled lopte po imenu Uniforia s kojom će se igrati Evropsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Proizvođač ove lopte je njemački bred Adidas, a ona će se minimalno razlikovati od od Telstara, lopte s kojom se igralo Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, odnosno izrađena je od istog materijala.

Prema prvim informacijama, zvanično predstavljanje lopte s kojom će se igrati smotra najboljih Starog kontinenta trebalo bi biti održano u novembru, u mjesecu kada će biti izvučene i grupe za samo takmičenje.

Lopta s kojom će se igrati Evropsko prvenstvo je pretežno bijele boje sa plavim, žutim i ružičastim linijama, prema pisanju inostranih medija ima izuzetnu stabilnost u letu i predvidljivost nakon odskoka, a njena cijena na tržištu bi trebala biti oko 150 eura.

Evropsko prvenstvo 2020. godine će biti održano od 12. juna do 12. jula, a igrat će se na 12 stadiona i u 12 različitih država. Finale će biti na kultnom Wembleyju u Londonu, a žrijeb za grupnu fazu je 30. novembra.