Nova politika
11

Poznat dizajn druge i treće garniture Juventusovih dresova koji su razočarali navijače

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Navijače Juventusa u potpunosti je iznenadio izgled novog prvog dresa koji će se nositi u sljedećoj sezoni, a Stara dama prvi put u svojoj historiji imat će dresove bez prepoznatljivijih crno-bijelih pruga.

Italijanski mediji otkrivaju da se razlog za takvu odluku čelnika Juventusa krije u finansijskom aspektu jer je dres novog/starog prvaka Italije samo u tri savezne američke države najprodavaniji, što je prema njihovom mišljenju premalo za klub koji je jedan od vodećih u svijetu po broju navijača širom svijeta.

Mediji u Italiji također pišu da dresove na prugu nose sudije u američkim profesionalnim sportovima i da je to glavni razlog zbog kojeg nisu popularni u ovom dijelu svijeta, a rezultat toga je da su Juventusove rezervne garniture prodavanije od orginalnih crno-bijelih dresova.

Novi Juventusov dres trebao bi biti pola crn, a pola bijel, a dvije boje razdvajat će roze linija koja će biti na sredini dresa. U međuvremenu, u javnosti su se nakon novih prvih garnitura pojavile i fotografije druge i treće garniture, a ni one nisu posebno oduševile navijače kluba iz Torina.

Podsjećamo, Juventus je ove godine osmi put uzastopno osvojio Seriju A, ali klub nije ispunio glavni cilj ove sezone - osvajanje Lige prvaka.