|

Poziv navijačima Veleža i Zrinjskog na sportsko navijanje

Poziv navijačima Veleža i Zrinjskog na sportsko navijanje
0
F
FENA
22.2.2011. u 16:04
4
komentara
0

dijeljenja
Poziv navijačima Veleža i Zrinjskog na sportsko navijanje
Povodom predstojećeg gradskog derbija između FK Veleža i HŠK Zrinjskog, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić održao je jutros sastanak u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara na kojem su učestvovali načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, čelnici klubova Veleža i Zrinjskog i pripadnici MUP-a.
Sastanak je održan s ciljem da se predstojeći nogometni susret Zrinjskog i Veleža organizira na odgovarajućem nivou, uz poduzimanja svih sigurnosnih i organizacijskih mjera od strane policije i klubova, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Svi učesnici sastanka pozvali su navijače na primjereno i sportsko bodrenje, te uzdržavanje od bilo kakvih provokacija ili nereda. Zaključeno je, kako se navodi, i da predstavnici uprave oba kluba obave razgovore s navijačima.

"Na sastanku je donesen i zaključak da Grad Mostar financijski podrži organizaciju gradskog derbija te da Sportski savez Grada Mostara u idućim danima koordinira zajedno s klubovima i policijom aktivnosti oko organizacije utakmice koja se igra u subotu, 26. februara.

Također, po prvi puta do sada, predstavnici dvaju klubova održat će u 25. februara , dan prije utakmice, u prostorijama Sportskog saveza zajedničku konferenciju za novinare", stoji u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...