Zabio sjajan gol
6

Povrijeđeni Rebić razočaran: Argentincima je muška igra strani pojam, sudije su zalutale

Klix.ba
Ante Rebić (Foto: EPA-EFE)
Ante Rebić (Foto: EPA-EFE)
Jedan od heroja pobjede reprezenacije Hrvatske protiv Argentine rezultatom 3:0 Ante Rebić bio je razočaran ponašanjem Argentinaca tokom utakmice, a uz to, nije bio zadovoljan suđenjem i smatra da arbitri uopće nemaju osjećaj za igru.

Rebić je zbog povrede stopala izašao iz igre odmah nakon pogotka, a tačni detalji bit će poznati nakon snimanja.

"Iskreno, nije mi jasno kako sam istrčao kontru i kako sam udario loptu. Odmah nakon toga sam morao izaći, jer više nisam mogao. Previše me boljelo stopalo. Nije baš najbolje, morat ćemo obaviti snimanje pa ćemo vidjeti", kazao je Rebić, a na pitanje kako komentariše činjenicu da je jedno od najpozitivnijih iznenađenja u ekipi, istakao je:

"Možda sam otkriće za one koji me nisu pratili. Već drugu godinu igram dobro i sam sebi nisam iznenađenje", iskren je Rebić.

Rekao je da se on i njegovi saigrači u svakom trenutku brane sa 100 posto svojih mogućnosti i da je dokaz tome što još uvijek nisu primili pogodak.

"Svi igrači koji su ovdje su unutra i koga god selektor stavi u igru neće pogriješiti. Branimo se svi sto posto, što se i vidi, jer još nismo primili pogodak na turniru, a igrali smo protiv dvije odlične ekipe", dodao je krilni igrač Eintrachta.

Rebić je otkrio da je Neymar igrač koji ga je najviše oduševio kada je igrao protiv njega i da se Messi faktički nije ni vidio.

"Od igrača protiv kojih sam do sada igrao najviše me oduševio Neymar. Messija protiv nas i nisam previše vidio. Što se tiče sudija, mislim da su zalutali na prvenstvo. Uopće nisu imali osjećaj za igru. Iskreno, želio bih da nam više ne sude", rekao je Rebić, a na kraju je bio razočaran ponašanjem Argentinaca:

"Veoma mi je žao zbog toga. Bilo mi je drago što ćemo igrati protiv Argentine i što ćemo se nadigravati, ali nisu se pokazali u sportskom duhu. Trebao je to biti spektakl. Mi smo pobijedili, a što se tiče muške igre, to je za njih očito strani pojam", završio je ovaj sjajni igrač.

Hrvatska će u trećem kolu igrati protiv Islanda, a nakon dva odigrana kola oni imaju šest bodova.