|

Povreda Messija nije ozbiljna

Povreda Messija nije ozbiljna
0
T
Totalsport
6.12.2012. u 08:06
16
komentara
0

dijeljenja
Povreda Messija nije ozbiljna
Pet minuta prije kraja meča Lige prvaka između Barcelone i Benfice (0-0) povrijedio se najbolji Barcelonin i svjetski nogometaš Lionel Messi, koji je potom nosilima iznesen s terena.
U prvi je mah izgledalo da je Messi teško povrijedio lijevo koljeno, budući da je ostao ležati na terenu, s kojeg je tek kasnije iznesen. Držao se pritom Messi za koljeno i za glavu, te su navijači, kao i stručno klupsko vodstvo, bili u strahu da se ne radi o težoj povredi.

No, već su prve informacije nudile pozitivne vijesti, kao i naknadne detaljnije pretrage koje je Messi obavio tokom noći. Iz Barcelone su tako izvjestili da je Messi doživio kontuziju lijevog koljena, te da nema većih oštećenja kada je taj dio tijela u pitanju.

Tačnije, povreda je toliko blaga da je moguć Messijev nastup već tokom vikenda u Primeri, a u najgorem slučaju će preskočiti taj nedjeljni meč protiv Betisa.

Inače, ovo je prva Messijeva povreda nakon septembra 2010. godine. Tada je povrijedio zglob u meču protiv madridskog Atletica i zbog toga je pauzirao samo dvije utakmice.

 
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...